Węgierska zupa gulaszowa - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Węgierska zupa gulaszowa

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę pokroić na niewielkie kawałki, cebule posiekać, a marchew, korzeń pietruszki i selera obrać i pokroić w kostkę, osobno obrać pomidor, a następnie pokroić go w drobną kostkę wraz z  papryką czerwoną, a czosnek drobno posiekać w garnku, w którym będziemy gotować zupę, rozpuścić smalec i podsmażyć na nim przez 10 min. cebulę, marchew, pietruszkę, seler oraz wołowinę. Po tym czasie dodać paprykę czerwoną  i ostrą w proszku oraz kminek. 
  2. Na tym etapie nie dodawać wody – przyprawy maja się rozpuścić w smalcu. Po chwili  lub gdy mięso będzie już dobrze obsmażone, dodać  paprykę czerwoną, pomidor i czosnek, a następnie zalać całość 1,4 l wody i dodać liście laurowe. Gotować minimum przez 1 godzinę.
  3. Ziemniaki obrać i pokroić w średnia kostkępo godzinie (mięso powinno być już prawie miękkie, jeśli nie jest to gotować jeszcze chwilę dłużej), dodać ziemniaki, sól, pieprz i gotować jeszcze 30 min.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos