Chlebek bananowy - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Chlebek bananowy

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Banany dokładnie rozgnieć (widelcem lub np. tłuczkiem do ziemniaków), wymieszaj z olejem, jajem i cukrem oraz cukrem wanilinowym.
  2. Dodaj suche składniki – mąkę, sodę i sól, wymieszaj. Ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 55 min w temp. 180°.

Składniki na jeden bochenek 

Przepis przygotowała Agata Jędraszczak

Czy wiesz że...

Banany to nie tylko sycący deser sam w sobie. Mogą być też pysznym składnikiem ciasta na chlebek. Po upieczeniu wystarczy dodać ulubione dodatki i śniadanie lub przekąska gotowa.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9 głosów