Stek wołowy z masłem - Przepis - Biedronka.pl
Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

zamknij

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

Stek wołowy z masłem

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj. Miękkie  masło wymieszaj z czosnkiem, tymiankiem, natką pietruszki  i wstaw do lodówki do schłodzenia.
  2. Na zwykłej patelni rozgrzej oliwę i smaż steki po 1 minucie z każdej strony. Jeżeli steki smażysz na patelni grillowej, to nie musisz używać oliwy.
  3. Po usmażeniu przypraw wołowinę do smaku solą oraz pieprzem. Jej wcześniejsze solenie może sprawić, że mięso stanie się twarde. Steki z wołowiny podawaj z masłem ziołowym i ulubionymi dodatkami.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 głosy